Hlavní obsah

Eritrejec, který strčil dítě pod vlak, do vězení nepůjde, rozhodl soud

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednačtyřicetiletý Eritrejec, který loni na konci července shodil na nádraží ve Frankfurtu nad Mohanem do kolejiště pod projíždějící vlak ICE matku s osmiletým chlapcem, do vězení nepůjde. Rozhodl o tom v pátek zemský soud ve Frankfurtu nad Mohanem. Muž bude umístěn v psychiatrické léčebně. Dítě na místě zemřelo, matka pád přežila a skončila v nemocnici.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Archivní záběry z loňského vyšetřování případu na frankfurtském nádražíVideo: Reuters

 
Článek

Eritrejec není podle psychiatrického posudku trestně odpovědný, proto nebyl obžalován. Prokuratuře se ale podařilo dosáhnout toho, že bude dlouhodobě umístěn v psychiatrické léčebně, protože ho pokládá za velmi nebezpečného jedince, napsal server týdeníku Focus.

Muž se pokusil kromě matky s chlapcem shodit do kolejiště ještě 78letou ženu. Po činu utekl, ale lidé na nádraží ho pronásledovali a policii ho pomohli zadržet.

Od roku 2006 žil Eritrejec ve Švýcarsku, v kantonu Curych. Měl povolení k trvalému pobytu ve Švýcarsku a dlouho platil za příklad úspěšné integrace. Pracoval a měl rodinu. V roce 2019 u něj nastal obrat v chování, který je přičítán tomu, že u něj propukla duševní choroba.

Krátce před incidentem na nádraží ve Frankfurtu ohrožoval nožem svou sousedku, škrtil ji a ji následně zamkl a utekl. Švýcarská policie po něm vyhlásila pátrání, nevydala na něj ale evropský zatykač. Eritrejec následně přicestoval do Německa.

Reklama

Výběr článků

Načítám