Hlavní obsah

Egyptská armáda zveřejnila fotografie trosek zříceného airbusu

– Káhira

První fotografie trosek zříceného Airbusu A320 společnosti Egyptair zveřejnila v sobotu egyptská armáda. Na plovacích vestách a dalším vybavení je uveden i název společnosti.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Trosky z Airbusu A320 letecké společnosti EgyptAirVideo: Reuters

 
Článek

Fotografie dále zachycují kusy sedadel a zavazadel nebo části pláště letadla, stejně jako kusy dalšího palubního vybavení. Egyptské úřady uvedly už v pátek, že se našly i kusy těl.

Zatím se však nepodařilo najít hlavní části letadla, tedy trup, křídla, motory a ocasní plochy, ani podvozek. Pátrání se soustřeďuje především na hledání černých skříněk, kde je zapisovač letových údajů a nahrávací zařízení zaznamenávající komunikaci v pilotní kabině.

Foto: ČTK/AP

Trosky zříceného airbusu

Zatím není známa příčina pádu letadla, nevylučuje se ani technická závada, ani teroristický útok.

Foto: ČTK/AP

Vylovené trosky airbusu Egyptairu

Podle posledních zjištění hlásiče detekovaly tři minuty před pádem kouř na toaletách a o minutu poději i v pilotní kabině kabině. To podle expertů znamená, že na palubě stroje hořelo a požár se prudce šířil. Záhy poté přestala fungovat i řídící jednotka.

Požár pod kabinou zřejmě zničil blok elektroniky sloužící k ovládání airbusu. Příčina požáru však až do vyzvednutí černých skříněk zůstane obestřena tajemstvím.

Foto: ČTK/AP

Části sedadel z havarovaného letadla

Prudké obraty možná zachycovaly poslední marný pokus pilotů zvládnout problém.

Foto: ČTK/AP

Vyzdvižené trosky z egyptského letadla

Na palubě airbusu, který se zřítil po středeční půlnoci na letu z Paříže do Káhiry, bylo 66 osob, z toho deset členů posádky.

Reklama

Výběr článků

Načítám