Hlavní obsah

Dvouleté dítě vypadlo ze čtvrtého patra, nic se mu nestalo

Právo, ivi (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Neuvěřitelné štěstí měl dvouletý chlapec ze slovenského města Šaľa, který v pátek vypadl ze čtvrtého podlaží a utrpěl pouze odřeniny. Obyvatelé bytovky přivolali lékařskou pomoc a na místo dorazil také vrtulník Letecké záchranné služby.

Článek

Lékaři konstatovali, že chlapec má pouze drobné odřeniny, ale pro vyloučení vnitřního krvácení byl převezen vrtulníkem do bratislavské nemocnice na Kramárech.

"Posádka vrtulníku na místě zjistila, že chlapec vypadl ze čtvrtého podlaží, tedy asi z osmi až devíti metrů. Dopadl na travnatou plochu před domem. Chlapec byl po celou dobu při vědomí," uvedla mluvčí Letecké záchranné služby Sylvia Galajda.

Lékař na místě nevyloučil, že chlapec může mít vnitřní zranění nebo otřes mozku. Proto zajistili jeho převoz vrtulníkem do nemocnice. Chlapec byl umístěn na anesteziologicko-resuscitační oddělení Dětské fakultní nemocnice v Bratislavě. Podle lékařů je ve stabilizovaném stavu.

Podle policie chlapec vylezl na okno a vytlačil síťku proti hmyzu. "Ve věci bylo zahájeno trestní řízení pro ublížení na zdraví z nedbanlivosti," uvedla policejní mluvčí Božena Bruchterová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám