Hlavní obsah

Dvě desítky zraněných, chaos v dopravě. Německo zasáhla silná bouře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Přes dvě desítky zraněných, z nichž čtyři utrpěli vážná poranění, chaos v dopravě, zrušené lety na letišti ve Frankfurtu nad Mohanem a škody ve výši desítek milionů eur jsou výsledkem silné bouře, která v neděli postihla střední a jižní Německo. Problémy v dopravě přetrvávaly do pondělního rána, letiště ve Frankfurtu pozastavilo odbavování cestujících. Od neděle bylo zrušeno 41 letů, napsala agentura DPA. Nevyšly ani noviny Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Německem se prohnala silná bouřeVideo: ANJA BÖSCHE, Reuters

 
Článek

Nejvíce zraněných hlásí po bouři Hesensko. Úraz utrpělo 25 lidí. Zranil je většinou padající strom nebo větev. V Gelnhausenu spadl vyvrácený strom na jedoucí auto. Řidič utrpěl těžká zranění hlavy.

V Mainz-Ebersheimu byli dva lidé uvězněni pod padlým stromem, podle policie měli štěstí, vyvázli s lehkými zraněními. Podobné štěstí měl 34letý muž, na jehož stan v kempu v Gustavsburgu spadl 15 metrů vysoký strom. Muž vyvázl jen s lehčím zraněním.

Mnohé silnice jsou uzavřené a nefunguje železniční spojení. Přerušený provoz je na vytížené vlakové trase Mannheim a Frankfurt nad Mohanem, spojení je přerušené mezi Hesenskem a Bavorskem.

Bouře zasáhla také vydavatelství předního německého deníku Frankfurter Allgemeine Zeitung. Jeho tiskárnu ve Walldorfu poškodil zásah blesku a noviny kvůli tomu nevyšly v papírové podobě. Vydavatelství proto všechny články zveřejnilo zdarma na svých webových stránkách.

Kvůli přerušenému vedení uvázly čtyři stovky cestujících ve vysokorychlostním vlaku ICE. „Vlak neměl elektřinu a zůstal stát na kolejích u města Roth,“ uvedl policejní mluvčí v pondělí ráno. Od půlnoci začali hasiči a policisté cestující postupně evakuovat. Podle vyjádření záchranářů šlo o obtížnou akci vzhledem ke komplikovanému terénu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám