Hlavní obsah

Dvaasedmdesátiletý Brit bojoval s koronavirem deset měsíců

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Dvaasedmdesátiletý Brit Dave Smith se po rekordních deseti měsících boje s koronavirem vyléčil a po 42 pozitivních PCR testech se konečně dočkal prvního negativního testu. Britským médiím vyprávěl o bitvě s nemocí, během níž zhubl skoro 60 kilogramů, sedmkrát skončil v nemocnici a připravoval se na smrt. Podle listu The Guardian jde zatím o nejdelší zdokumentovaný případ infekce virem SARS-CoV-2.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Léčivý přípravek se jménem casirivimab-imedivimab, známý také jako REGN-CoV2, vyrábí firmy Regeneron a Roche.

Článek

„Kdykoli se mi přitížilo, tak opravdu pořádně, byl jsem na smrtelné posteli. Moje žena už pětkrát začínala připravovat pohřeb,” řekl muž z Bristolu. „V jednu chvíli jsem byl upoutaný na lůžko dva nebo tři měsíce v kuse. Žena mě musela mýt a holit, protože už jsem nemohl vstát.”

Bývalý instruktor autoškoly se nakonec zotavil po podání léku regeneron, kterým lékaři léčili i bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa.

Britský učitel bojuje s covidem už rok. Poničil mu plíce, ledviny i žaludek

Evropa

První pozitivní test na koronavirus měl Smith loni v květnu, kdy poprvé skončil v nemocnici s kašlem a horečkou. Pak musel do nemocnice i v srpnu, v září, v říjnu a v prosinci. Nezabrala u něj ani léčba remdesivirem, účinné ale bylo nasazení směsi protilátek, a negativního testu se pak Brit dočkal po 305 dnech nákazy.

Covid Britovi za deset měsíců zničil plíce i ledviny. Teď se muž poprvé postavil na nohy

Koronavirus

Odborníci z Bristolu se chystají jeho případ prezentovat na červencové lékařské konferenci, zatím totiž neznají člověka, který by s koronavirem zápasil déle.

Reklama

Výběr článků

Načítám