Hlavní obsah

Dva speleologové uvízli v největší polské jeskyni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva speleologové uvízli v sobotu ve Velké sněžné jeskyni v polské části Tater. Je to nejdelší a nejhlubší jeskyně v Polsku. Speleology se snaží vyprostit dvě desítky záchranářů, informují polská média.

Foto: Profimedia.cz

Polská část tater. Ilustrační snímek

Článek

Jeskyňáři zůstali uvězněni v 500metrové hloubce poté, co po nedávných deštích stoupla hladina vody v podzemí. V sobotu před Velkou sněžnou jeskyni přiletělo vrtulníkem devět záchranářů z tatranské horské služby. Rádio TOK FM uvedlo, že se záchranářům nepodařilo se speleology navázat kontakt. Proto na místo dorazilo dalších 11 lidí.

Záchranáři předpokládají, že v nejbližších hodinách voda opadne a speleologové se budou moci dostat ven. V sobotu uvedli, že dvojice je v pořádku. Celkem se do podzemí vydalo šest speleologů.

Délka chodeb ve Velké sněžné jeskyni, která se nachází nedaleko hranic se Slovenskem, dosahuje téměř 24 kilometrů. Ne všechny jsou zcela prozkoumané.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám