Hlavní obsah

Dva Rusové jeli z Moskvy do Petrohradu na střeše rychlovlaku

– Moskva

Ze střechy rychlostního vlaku Sapsan, který přijel ze 660 kilometrů vzdálené Moskvy, ruští železniční policisté v pondělí v Petrohradu snesli dvojici ruských mladíků. Během čtyřhodinové cesty navzdory mrazivému počasí ani rychlosti neprochladli ani se nezranili.

Foto: Reuters

Ruský rychlovlak Sapsan

Článek

Motivem cesty byl podle serveru Newsru adrenalin, vlak na trati dosahuje rychlosti místy až 240 kilometrů v hodině. Při výslechu na policii prý vypověděli, že o nebezpečí svého podniku neuvažovali. Policisté mladíkům vyměřili pokutu sto rublů (60 korun); zda museli zaplatit i jízdenku nejméně za 2300 rublů (1400 korun), ruský server neuvedl.

Vlak Sapsan

Loni na jaře se podobný kousek podařil třem mladým mužům na trati z Moskvy do Vladimiru. Předloni se dva mladíci pokusili podobným způsobem přepravit z Petrohradu do Moskvy, když se řemeny přivázali do prostoru mezi vagóny. Výpravčí je ale při obhlídce soupravy na jedné ze zastávek odhalil.

Dolní sněmovna ruského parlamentu počátkem letošního roku projednávala návrh na zpřísnění pokut pro „divoké“ černé pasažéry, které by podle některých poslanců měly dosahovat aspoň částky 5000 rublů (3000 korun). Většina zastupitelů se ale postavila proti s argumentem, že účinnější než pokuty je osvěta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám