Hlavní obsah

Dva fanoušci Slavie dostali za nahou koupel v Benátkách pokutu 80 000 korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Benátky
Aktualizováno

Italská policie zadržela v Benátkách dva české fanoušky Slavie, kteří se nazí koupali v jednom z kanálů v centru města. Policii zavolali kolemjdoucí. Každý z nich dostal pokutu 3000 eur, což je v přepočtu asi 80 000 korun. Fanoušci se v Benátkách zastavili cestou do Milána, kde Slavia večer sehraje utkání s Interem Milán.

Foto: Profimedia.cz

Muži se nazí koupali v kanále v centru Benátek. Ilustrační foto

Článek

Češi si prý ke koupeli vybrali místo poblíž náměstí Sv. Marka, přičemž „se smáli a vtipkovali, jako by se nechumelilo, a snažili se přitáhnout pozornost lidí”.

Když na místo přijeli strážci zákona, muži se hájili tím, že večer bylo mimořádné vedro. V úterý se teplota v Benátkách pohybovala kolem 24 stupňů Celsia. Policisté dvojici odvezli na policejní stanici, kde jí po sepsání protokolu uložili pokutu za „přečin proti dobrým mravům”. Pokuta za koupání v kanále nebo máchání nohou je mezi 50 a 500 eury.

Benátky tvrdě trestají některé výstřelky turistů. Mastné pokuty hrozí například za to, že se v ulicích jí a pije na místech, která nejsou vyhrazena pro pikniky. Dva němečtí turisté dostali letos v červenci pokutu 950 eur (24 tisíc korun) za to, že si vařili kávu na schodech mostu Ponte di Rialto. Přísně se zakazuje krmení holubů, chození po ulicích bez trička a podobně.

Podobné přečiny tvrdě trestají i další italská města. Například v Římě je za sezení na Španělských schodech pokuta až 400 eur. Zakázáno je také například pití alkoholu v ulicích po desáté hodině večer.

Fanoušci Slavie se vydali na sever Itálie kvůli zápasu skupiny F fotbalové Ligy mistrů, ke kterému český šampion nastoupí v úterý na milánském stadionu San Siro. Skupinovou fázi Ligy mistrů hrají Pražané podruhé v historii a poprvé po 12 letech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám