Hlavní obsah

Dva Češi zemřeli při nehodě u Vídně, další byli zraněni v Německu

VÍDEŇ/WÜRZBURG

Dva lidé včetně desetiletého chlapce zahynuli u Vídně v autě s českou poznávací značkou. Vozidlo s pěti lidmi sjelo na vnějším silničním okruhu u Vídně z vozovky. Spolujezdec, starší žena a asi čtyřleté dítě byli převezeni do nemocnice. V nemocnici skončili i další dva Češi po nehodě u bavorského Würzburgu.

Článek

Ministerstvo zahraničí potvrdilo Novinkám, že čeští občané byli účastníky obou tragických nehod.

Úmrtí dvou českých občanů v Rakousku potvrdil Novinkám vídeňský konzulát. "Byli to čeští občané," uvedla konzulka. "Dva lidé zemřeli, tři jsou zraněni, o jejich stavu nemáme zatím zprávy, kontaktujeme nemocnice." Není jí však známo, že by některý ze zraněných byl v kritickém stavu.

Češi zraněni při hromadné havárii v Německu

Mluvčí ministerstva zahraničí Richard Krpač potvrdil Novinkám, že při hromadné havárii na dálnici A3 u Würzburgu byli zraněni dva Češi: "Muž byl zraněn lehce a žena těžce." Odvolal se na informace české konzulky v Mnichově, která se spojila s dálniční policií.

Podle německé agentury DPA se u severobavorského Würzburgu  v neděli ráno na dálnici číslo A3 srazilo osm aut. Při nehodě zemřeli čtyři lidé a osm jich bylo zraněno, z toho dva vážně. Mezi havarovanými vozidly bylo i auto s českou poznávací značkou. Dalšími účastníky hromadné havárie na úseku dlouhém sto metrů byla i auta z Rakouska, Německa, a Francie.

Právě česká řidička podle prvních poznatků německé policie nehodu na dálnici do Frankfurtu nad Mohanem zavinila. Třicetiletá řidička škodovky dostala smyk a narazila do svodidel uprostřed vozovky. Než se ženě a jejímu o tři roky staršímu spolujezdci podařilo opustit vůz, narazil do nepojízdné škodovky další automobil. Náraz řidičku katapultoval z vozu a způsobil jí těžká zranění, s nimiž byla hospitalizována ve Würzburgu. Její spolucestující byl zraněn jen lehce.

V neděli končí prázdniny a mnozí se vracejí domů z dovolené. Silnice jsou proto přeplněné a mnozí řidiči unavení dlouhou cestou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám