Hlavní obsah

Dva Češi odcizili v Bavorsku a ČR stroje za 6,5 miliónu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mnichov/Praha

Rozsáhlou sérii krádeží automobilů, zemědělských a stavebních strojů a nářadí se podařilo ve spolupráci vyřešit české a německé policii. Informoval o tom v úterý server Bayerischer Rundfunk. Policisté zadrželi dva Čechy, kteří v Bavorsku a Čechách odcizili majetek v hodnotě asi 240 000 eur (6,5 miliónu Kč).

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Zloději většinou kradli stroje a nářadí ze stodol a kůlen zemědělských stavení, ale i ze stavenišť v česko-bavorském pohraničí.

Na stopu policii přivedla na počátku června výpověď svědka, který spatřil podezřelý nákladní vůz s přívěsem. Policie poté v obci Schönsee, asi pět kilometrů od české hranice, zastavila dva Čechy ve věku 22 a 39 let. Když zjistila, že jsou auto i přívěs kradené, oba muže zadržela.

Následné vyšetřování ukázalo, že Češi kradli od roku 2012 ve třech bavorských příhraničních okresech, ale i v českém pohraničí. Zaměřovali se především na drahé zemědělské a lesnické stroje, ukradli i minibagr, silniční válec či tahač.

Většinu zajištěných kradených věcí se podle bavorské policie už podařilo vrátit původním majitelům. Na staršího z obou mužů uvalilo německé státní zastupitelství vyšetřovací vazbu, mladšího komplice vyšetřuje policie na svobodě.

Podle tiskové zprávy policejní služby z bavorského Řezna se případ podařilo s úspěchem vyšetřit především díky dobré spolupráci s českými úřady, mimo jiné prostřednictvím společného centra policejní spolupráce, které působí v německém Schwandorfu a českých Petrovicích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám