Hlavní obsah

Drama nad Milánem. Kroupy zdemolovaly obří boeing za letu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milán

Dopravní letoun Boeing 777-300ER společnosti Emirates musel v úterý nouzově přistát v Miláně poté, co ho pozdě odpoledne nad jezerem Orta zasáhlo a vážně poškodilo silné krupobití. Posádka dokázala s letadlem přistát i přes to, že přes poničená okna téměř neviděla.

Foto: Profimedia.cz

Boeing 777-300ER

Článek

Boeing, který měl namířeno do New Yorku, udělal ve vzduchu okruh a po půldruhé hodině se vrátil na milánské letiště Malpensa, odkud odstartoval. Nikomu na palubě se nic nestalo.

Letoun společnosti Emirates se dostal do potíží krátce poté, co v úterý v 16:23, tedy s menším zpožděním, z Milána odstartoval. Nad italským městem totiž byla bouře a déšť po pěti minutách přešel v krupobití.

Záhy bylo jasné, že boeing do New Yorku nedoletí, že piloti budou rádi, když se vůbec dokážou vrátit.

Museli nouzově přistát, což není s více než 300tunovým strojem plným lidí a paliva lehký manévr, připomíná server Simply Flying specializující se na zpravodajství ze světa letectví. A právě kvůli spálení přebytečného paliva letoun hodinu a 40 minut kroužil nad letištěm.

Po přistání se ukázalo, že kroupy letadlu poškodily náběžnou hranu, promačkaly čumák a rozbily okna. To znamená, že se stroj do vzduchu jen tak nevrátí.

Reklama

Výběr článků

Načítám