Hlavní obsah

Do Španělska budou moci od 7. června volně všichni očkování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Madrid

Španělsko umožní od 7. června volný vstup do země turistům ze všech zemí, pokud budou mít dokončené očkování proti covidu-19. Uznávat bude všechny vakcíny registrované Evropskou agenturou pro léčivé přípravky (EMA) nebo Světovou zdravotnickou organizací (WHO), oznámil v pátek španělský premiér Pedro Sánchez.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Španělé zaplavili plážeVideo: Reuters

 
Článek

Sánchez také uvedl, že od pondělka budou moci bez kontrol do Španělska turisté z deseti zemí, které vláda zařadila na seznam bezpečných zemí. Je mezi nimi i Velká Británie, jejíž obyvatelé tvořili před pandemií covidu-19 asi pětinu zahraničních turistů ve Španělsku. Bez kontrol testů na koronavirus budou moci od pondělka do Španělska také lidé z Austrálie, Nového Zélandu, Singapuru, Izraele, Jižní Koreje, Thajska, Japonska, Číny a Ruska.

Maročtí migranti berou útokem španělskou enklávu Melille

Evropa

"Španělsku bude potěšením přivítat britské turisty, kteří chtějí přijet do naší země," prohlásil premiér Sánchez na Mezinárodním veletrhu turistiky (Fitur) v Madridu. Větu zopakoval i v angličtině. V roce 2019, tedy před pandemií covidu-19, přijelo do Španělska asi 18 milionů Britů.

Velké naděje

Španělská vláda doufá, že letos přijede do země asi 60 až 70 procent turistů ve srovnání s rokem 2019, kdy to bylo rekordních 83,7 milionu zahraničních turistů.

Španěl s covidem chodil do práce v horečkách. Skosil dalších 22 lidí

Koronavirus

Sánchez v pátek také přivítal čtvrteční dohodu zemí EU a Evropského parlamentu na "covidových pasech", tedy bezplatném certifikátu v digitální či papírové podobě, který umožní volně po EU cestovat turistům očkovaným či s negativním testem nebo těm, co nemoc prodělali. Pravidla pro ně začnou platit od začátku července. "To nám umožní lepší léto než v roce 2020," řekl také Sánchez.

Reklama

Výběr článků

Načítám