Hlavní obsah

Do Ruska převezli ostatky prvních obětí z Airbusu A321, začala identifikace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Petrohrad
Aktualizováno

Na petrohradském letišti Pulkovo přistál v pondělí brzy ráno letoun s prvními 144 těly obětí nehody ruského civilního letadla, které se v sobotu zřítilo na egyptském Sinajském poloostrově. Informovala o tom agentura AFP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Těla obětí ze zříceného letounu převážejí do márnice v PetrohraduVideo: Reuters

 
Článek

Do Ruska byla převezena zatím objevená těla. Ta zbývající se stále snaží najít záchranáři. Egyptské úřady v neděli večer uvedly, že v troskách stroje byly pozůstatky 162 obětí.

Do Petrohradu se sjeli příbuzní zemřelých, od nichž chtějí úřady získat vzorky DNA kvůli identifikaci obětí, která už začala. Podle agentury DPA přivezlo speciální vozidlo ostatky z letiště do laboratoře forenzní genetiky. Na koordinaci prací se tam podílí i petrohradský vicegubernátor Igor Albin. Po identifikaci mají být těla předána pozůstalým.

Foto: Mohamed Abd El Ghany, Reuters

Trosky letadla leží na ploše 20 kilometrů čtverečních.

Zhruba stovka příbuzných obětí je podle agentury DPA v péči psychologů a lékařů. Petrohrad a přilehlá Leningradská oblast prodloužily na pondělí a na úterý smutek, který vyhlásil prezident Vladimir Putin na neděli.

Na petrohradském letišti Pulkovo zřídilo ministerstvo pro mimořádné situace krizový štáb. Charterovým spojem s výjimkou asi čtyř Ukrajinců cestovali z letoviska Šarm aš-Šajch do Petrohradu výhradně Rusové.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Trosky ruského letadlaVideo: Reuters

Airbus A321 ruské společnosti Kogalymavia po startu vystoupal do výšky 9144 metrů. Pak začal prudce klesat a letoví dispečeři s letounem ztratili spojení.

Nejhorší katastrofu v dějinách ruského civilního letectví nepřežil nikdo z 224 lidí na palubě. Mezi oběťmi bylo 17 dětí včetně desetiměsíčního batolete.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Letadla společnosti Kogalymavia létají pod značkou MetrojetVideo: Reuters

Příčina nehody se vyšetřuje, spekuluje se o technické závadě. Více by mělo být známo po analýze obou nalezených letových záznamníků. Na místě neštěstí působí vedle egyptských vyšetřovatelů i týmy z Ruska a Francie.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám