Hlavní obsah

Do Bratislavy přiletělo čínské letadlo pro pomoc, posádka nesmí opustit palubu

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
Braislava

V pátek ráno přistálo na bratislavském letišti Milana Rastislava Štefánika čínské letadlo, které přiletělo pro humanitární pomoc kvůli epidemii koronaviru. Server tvnoviny.sk informoval, že čínské letadlo se v Bratislavě zdrží do pátečního večera a posádka nesmí vystoupit.

Foto: TV Markíza

Čínské letadlo na Bratislavském letišti

Článek

„Vystoupit může pouze pilot, který zkontroluje letadlo a náklad,“ uvedl server tvnoviny.sk. Podle serveru pluska.sk jsou kolem letadla policejní hlídky a lidé, kteří vstupují do bezprostřední blízkosti letadla, jsou oblečeni v bílém ochranném oděvu.

Přistání letadla odmítla nedaleká Vídeň a podmínkou slovenské vlády pro povolení přistání v Bratislavě bylo, že posádka neopustí palubu a ještě v pátek odletí zpět do Číny. Posádka letadla měla původně přespat v nedalekém hotelu, ale slovenská vláda to z bezpečnostních důvodů neumožnila.

Obyvatelé Wu-chanu musejí úřadům denně hlásit svou teplotu

Svět

Odesílatelem humanitární pomoci je podle slovenského ministerstva dopravy sdružení několika slovenských a čínských firem. Zdravotnický materiál bude do letadla naložen pod dohledem slovenských hygieniků za přísného dodržování všech bezpečnostních předpisů.

V důsledku výskytu koronaviru v Číně zastavily některé země a letecké společnosti letecké spojení s touto zemí.

Reklama

Výběr článků

Načítám