Hlavní obsah

Dívka přežila pád z vyhlídky Mostu SNP. Z výšky 80 metrů dopadla na auto

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Z vyhlídky bratislavského Mostu Slovenského národního povstání (SNP) ve výšce 80 metrů spadla ve středu sedmnáctiletá dívka. Pád na zaparkovaný automobil přežila. V kritickém stavu byla hospitalizovaná v nemocnici.

Foto: Profimedia.cz

Vyhlídka na vrcholu Mostu SNP v Bratislavě

Článek

Slovenská média informovala, že dívka utrpěla vážná zranění. Národní ústav dětských nemocí však odmítá sdělit podrobnosti, protože pacientka je nezletilá. „Můžeme pouze potvrdit zásah záchranářů, které jsme vyslali ke zraněné,“ uvedla mluvčí záchranářů Alena Krčová.

Foto: Pavel Paprskář, ČTK

Most SNP s vyhlídkovou věží v Bratislavě

Případ vyšetřuje slovenská policie. „Všechny okolnosti případu jsou předmětem vyšetřování. Dívka s největší pravděpodobností spadla z vyhlídky situované nad Mostem SNP,“ řekla bratislavská policejní mluvčí Lucia Mihalíková.

Foto: Martin Mikula, ČTK

Vyhlídková věž Mostu SNP v Bratislavě

Na pylonu Mostu SNP je situovaná restaurace UFO, z níž je přístup na vyhlídku. Ta je v nejvyšším bodě mostu a je zabezpečena zábradlím s ocelovými lany. Pod ní se nachází svažující se střecha restaurace. Toto místo patří k oblíbeným turistickým atrakcím slovenského hlavního města.

Foto: Profimedia.cz

Pohled z vyhlídky na Mostě SNP. V popředí střecha restaurace

Most SNP vybudovaly v letech 1967 až 1972 společnosti Doprastav Bratislava a Hutní montáže Ostrava. Z důvodu výstavby byla zbourána značná část bratislavského podhradí.

Foto: Karel Vlček, ČTK

Pohled z vyhlídkové věže Mostu SNP v Bratislavě na archivním snímku z roku 1985

Reklama

Výběr článků

Načítám