Hlavní obsah

Dívka přes Facebook pozvala na party tisíce lidí, rabovali obchody a ničili auta

Amsterodam

Šest lidí bylo zraněno při výtržnostech v nizozemském městě Haren poté, co jeho šestnáctiletá obyvatelka poslala přes sociální síť Facebook pozvánku na páteční oslavu svých narozenin omylem 30 000 lidem. Uvedla to média, které v sobotu citovala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Dívka přes Facebook pozvala na party tisíce lidíVideo: Reuters

 
Článek

Ve městě s 18 000 obyvateli se prý ukázalo až 3000 lidí. Výtržníci ničili obchody, zapálili auto a poškozovali pouliční lampy a cedule, než je pořádková policie rozehnala. Šest lidí prý bylo zraněno, z toho tři vážně. Asi 20 lidí údajně policie zadržela.

Oslavenkyně původně plánovala menší slavnost u sebe doma, pozvánku ale zapomněla označit za soukromou a ta se šířila po webu.

Foto: Profimedia.cz

Výtržníci v nizozemském městě Haren svolaní omylem na narozeninovou oslavu.

Haren se na "párty" připravoval skoro celý týden. Několik internetových serverů, které upřesnily přesnou adresu mladé oslavenkyně, pojmenovalo večírek Project X Haren v narážce na americký film Projekt X. Ten pojednává o party, kterou uspořádali tři mladíci a která se zcela vymkla jejich kontrole. Film se stal inspirací pro pořádání po Facebooku řady velkých divokých večírků. Například v Německu přerušilo v srpnu jednu vlakovou trať 250 osob, které pozvala na oslavu jedna 15letá dvojčata.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám