Hlavní obsah

Děti na Slovensku získaly peníze na operaci pro spolužačku, hledají další dárce

Právo, ivi, Bratislava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žáci základní školy ve východoslovenském městě Humenné zůstávali několik dní dobrovolně po škole. Na školní burze totiž prodávali své vlastní vánoční dekorace, aby pomohly spolužačce, kterou čeká finančně náročná operace. Dětem se povedlo vybrat hezkou sumu, ale bude potřeba ještě pomoc dalších dárců.

Foto: Profimedia.cz

Děti na Slovensku se snaží získat peníze ma operaci pro svou spolužačku.

Článek

Žákyni páté třídy Hanku vychovává babička a dědeček a operaci za 2700 eur (téměř 69 tisíc Kč) si nemohou dovolit. Hanka překonala dětskou mozkovou obrnu a nemluví.

„Hanka potřebuje velkou operaci a ta stojí moc peněz,“ řekla televizi Joj její babička Katarína Haľková. Spolužáci mají jedenáctiletou Hanku moc rádi.

„Sedí se mi s ní v lavici velmi příjemně. Když přišla, okamžitě jsme se skamarádily a pomáháme si,“ říká Hančina spolužačka Sofia Tkáčová.

Hledají další dárce

Ředitelka školy Paulína Škerlíková je na své žáky hrdá. „Vzali si to jako svoji srdcovku, že Hance pomůžou,“ potvrdila ředitelka.

Dětem se podařilo vysbírat 800 eur (přes 20 tisíc Kč). Na operaci to nestačí, ale doufají, že se najdou další dárci, kteří Hance pomohou a oni poprvé uslyší její hlas.

Reklama

Výběr článků

Načítám