Hlavní obsah

Dění okolo Zemana je nedůstojné, píše slovenský list Sme

– Bratislava

Miloš Zeman už dávno neměl být českým prezidentem, léčit se měl v kruhu rodiny, nikoliv s novináři pod okny nemocnice a v zajetí pochybných figurek z Hradu, byť si je sám vybral, napsal dnes slovenský list Sme k okolnostem Zemanovy hospitalizace. Podle něj Zeman nevyužil šanci odejít z politiky důstojně.

Foto: Novinky

Miloš Zeman na audiovizuálním záznamu

Článek

„Je nedůstojné sledovat, jak suita kolem prezidenta tvrdí, že Zeman sleduje dění a obědvá klobásu s pyré, zatímco prezident nedokáže být plnohodnotným prezidentem. I kdyby nyní rezignoval, pokud je toho zdravotně schopen, už by bylo pozdě. Toto nedůstojné divadlo se nikdy nemělo odehrát,” uvedl deník.

Buchty a klobása na ARO? Pro prezidenta jako diabetika nesmysl, míní lékař

Domácí

Za nedůstojné list také označil, když se na veřejnosti rozebírá, zda hlava státu poznává okolí, zda má propitá játra nebo tekutinu v žaludku. „Tato témata jsou legitimní, protože prezident není jen reprezentativní figura, ale člověk s velmi konkrétními pravomocemi. Například jmenovat premiéra. Třeba o tom hovořit, ale není nutné, aby člověk v tomto zdravotním stavu byl prezidentem,” napsal list Sme.

Hrad ukázal video s prezidentem z minulého týdne

Domácí

Podle deníku ideálním momentem k odchodu z politiky bylo pro Zemana dokončení prvního funkčního období v křesle hlavy státu. „Měl za sebou všechny nejvyšší státní funkce, už nikomu nemusel nic dokazovat. Přece do toho šel znovu,” poznamenal. Deník dodal, že Zeman zanechal na současném Česku velkou pečeť.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám