Hlavní obsah

Dánský majitel ponorky přiznal, že novinářka zemřela při plavbě. Pohřbil ji do moře

Kodaň

Třicetiletá švédská novinářka Kim Wallová, která spolupracovala s listy The Guardian či The New York Times, zahynula na palubě soukromé ponorky UC3 Nautilus dánského podnikatele a vynálezce Petera Madsena. Potvrdila to dánská policie. Madsen byl obviněn z jejího zabití. Původně tvrdil, že novinářku vyložil na břehu, nyní však přiznal, že ji pohřbil do moře.

Foto: Profimedia.cz

Madsenova ponorka UC3 Nautilus v kodaňském přístavu. Fotografie z 10. srpna má zachycovat, jak odplouvá se svým majitelem a švédskou novinářkou Kim Wallovou.

Článek

Wallová byla naposledy spatřena na Madsenově ponorce večer 10. srpna. Policii zalarmoval na druhý den její přítel poté, co se mu neozvala.

Šestačtyřicetiletý Madsen, jehož ponorka se jen krátce poté potopila v zátoce Koge na jih od Kodaně, nejprve tvrdil, že novinářku vysadil na břehu. Nyní podle oznámení policie přiznal, že se jejího těla zbavil někde v zátoce. Wallová údajně zemřela po nehodě, kterou policie blíže nepopsala. Madsen byl obviněn ze zabití z nedbalosti. Po novinářčině těle pátrá několik lodí s potápěči, jimž asistují vrtulníky.

Kim Wallová na Nautilu

Wallová pracovala na reportáži o Madsenově ponorce. O zhruba 40tunovém a 17 metrů dlouhém plavidle UC3 Nautilus, jež pojme osm lidí, se hovořilo jako o největší amatérsky postavené ponorce na světě. Madsen postavil celkem tři ponorky a je také nadšeným konstruktérem raket.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám