Hlavní obsah

Dánský fotbalista Eriksen byl oživován přímo na hřišti, jeho stav je stabilizovaný

– Kodaň • Aktualizováno
Novinky, mso

Pár minut před koncem prvního poločasu mistrovství Evropy ve fotbale mezi Dánskem a Finskem zkolaboval v Kodani na hřišti dánský záložník Christian Eriksen. Přivolaní záchranáři zahájili resuscitaci. Do nemocnice už odjel Eriksen při vědomí a podle prvních zpráv je jeho stav stabilizovaný. Utkání se bude dohrávat dnes ve 20:30.

Foto: Friedemann Vogel, Reuters

Christian Eriksen opustil hřiště na nosítkách a při vědomí

Článek

Devětadvacetiletý Eriksen bezvládně padl k zemi ve 43. minutě, když chtěl přebrat míč po autovém vhazování. Rozhodčí a gestikulující fotbalisté okamžitě přivolali záchranáře, kteří zkontrolovali, zda nemá hráč zapadlý jazyk a zahájili jeho resuscitaci. Zhruba po deseti minutách ho pak odvezli do nemocnice, to už byl záložník při vědomí.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Dánský fotbalista Christian Eriksen zkolaboval během utkání s Finskem

„Christian Eriksen je při vědomí a podstupuje lékařská vyšetření v nemocnici Rigshospitalet,” uvedl dánský fotbalový svaz. „Je při vědomí, s lékaři komunikuje,” odpověděl na dotaz reportéra NPO Radio1 Eriksenův agent Martin Schoots.

Fanoušci i samotní hráči měli obličeje v dlaních. Dánští fotbalisté kolem zdravotníků a ležícího Eriksena vytvořili kroužek, aby na záložníka nebylo vidět. Všichni k němu stáli zády a někteří se slzami v očích.

Kapitán domácích Simon Kjaer společně s brankářem Kasperem Schmeichelem utěšovali také Eriksenovu partnerku, která seběhla na hrací plochu.

Evropská fotbalová asociace (UEFA) oznámila, že utkání mezi Dánskem a Finskem bylo přerušeno z důvodů lékařské pohotovosti. Dohrávat by se ale mělo ještě v sobotu od 20:30. „Christian Eriksen byl převezen do nemocnice, jeho stav je stabilizovaný,” uvedla UEFA na Twitteru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám