Hlavní obsah

Další únik plynu v paneláku: Na jihu Slovenska evakuovali sto lidí

Právo, Ivan Vilček
Bratislava

Evakuaci zhruba stovky lidí si v neděli vyžádal únik plynu v paneláku ve městě Dunajská Streda na jihu Slovenska. Uvedli to hasiči na sociální síti s tím, že na místo dorazil evakuační autobus. Před dvěma týdny výbuch plynu v Prešově zabil osm lidí.

Foto: Hasiči SR

Na místě zasahují hasiči.

Článek

Na sídlišti Nová Ves po osmé hodině ranní nahlásili únik plynu mezi pátým a sedmým podlažím. „Po příjezdu hasičů byla zahájena evakuace dvou vchodů bytovky. Z budovy jsme bezpečně vyvedli asi 100 obyvatelů,“ konstatovali hasiči.

Na místo dorazili hasiči z Dunajské Stredy, ze Šamorína, Trnavy a evakuační autobus z Galanty.Uzavřeli jsme hlavní přívod plynu a ten přestal unikat. Hasiči zahájili odvětrávání všech zasažených bytů,“ potvrdila mluvčí hasičů Zuzana Farkasová.

Jedno tělo stále chybí. Po výbuchu v Prešově je nejspíš spálené na popel

Evropa

Hasiči krátce před polednem uvedli, že nebezpečí už pominulo a obyvatelé se postupně vrátili do svých bytů. Při události se ani nikdo nezranil.

Šestého prosince výbuch plynu v paneláku v Prešově připravil o život osm lidí. Dům exploze poškodila natolik, že musl být přes původní předpoklady zbourán celý.

Policie obvinila tři dělníky, kteří během výkopových prací před domem prorazili plynové potrubí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám