Hlavní obsah

Další moderátor BBC je podezřelý ze sexuálního násilí

Londýn

Bývalý DJ rozhlasové stanice BBC 1 Dave Lee Travis byl ve středu zadržen kvůli podezření ze sexuálního násilí. Informaci potvrdil Scotland Yard. Travis byl už jednou v rámci prošetřování sexuálního násilí zaměstnanců BBC zadržen. V listopadu 2012 ale popřel, že by se dopustil čehokoli nezákonného a byl propuštěn na kauci.

Foto: Profimedia.cz

Dave Lee Travis

Článek

„Muž ve věku přes šedesát let byl opět zadržen kvůli sexuálním útokům ve spojitosti s dalšími obviněními v rámci operaci Yewtree,“ uvedla mluvčí Metropolitní policie. Neuvedla ale kvůli jakému podezření.

Dave Lee Travis pracoval pro BBC 1 do roku 1993 a býval také moderátorem hitparády Top of the Pops ze sedmdesátých a osmdesátých let.

Podle vrchního žalobce pro severozápad Anglie se dají očekávat v příštích týdnech další zatčení v souvislosti se sexuálním zneužíváním dětí, které odstartoval případ moderátora stejné hitparády Jimmyho Savila, který zneužil stovky nezletilých obou pohlaví. Nově se ukázalo, že děti zneužíval už na počátku šedesátých let, ale policie jeho stíhání odložila. [celá zpráva]

Prokurátor Nazir Afzal uvedl, že sexuální zneužívání dětí bylo „mnohem rozšířenější, než si vůbec přestavujeme“.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám