Hlavní obsah

Další mafiánská vražda v regionu, kde hlídkuje italská armáda

Ve městě Casal di Principe na jihu Itálie nedaleko Neapole, v oblasti, která je baštou obávané mafie a kam italská vláda v sobotu poslala na 500 vojáků k posílení bezpečnosti, byl v neděli za bílého dne v centru před mnoha svědky zavražděn šedesátiletý muž. Vražda podle policie měla všechny znaky mafiánské popravy.

Foto: Profimedia.cz

Vláda poslala do oblasti jižní Itálie na 500 vojáků k posílení bezpečnosti.

Článek

Střelci muže zabili výstřely z pistolí ráže devět milimetrů, což je oblíbená zbraň gangsterů z klanu Casalesi. Oběť, Stanislao Cantelli, nikdy neměla co do činění s justicí, ale muž byl strýcem Luigiho Diany, člena camorry, neapolské odnože sicilské mafie. Cantelli údajně začal spolupracovat s policií.

Mafiáni vraždili beze spěchu před mnoha svědky a po činu z centra města zmizeli beze stopy neznámo kam. Italská armáda byla v sobotu podle rozhodnutí vlády rozmístěna v oblasti kolem města Caserte, kde leží také město Casal di Principe.

V celém regionu je bezmála tisícovka vojáků, včetně příslušníků bojových jednotek a policistů. Tato bezpečnostní opatření byla přijata poté, co v obci Castel Volturno bylo 18. září postříleno sedm lidí, z toho šest afrických přistěhovalců.

Zločin podle policie má na svědomí klan Casalesi, který prý chtěl tímto okázalým masakrem potrestat místní africkou přistěhovaleckou komunitu za to, že se její členové pokoušejí proniknout do drogových obchodů, tradičního pole působnosti neapolské mafie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám