Hlavní obsah

Čtyři polští sourozenci se utopili ve Wartě

Právo, Pavol Minárik

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lodž

Tragicky skončilo úterní koupání rodiny u obce Zalesiaki v Loždském vojvodství. Čtyři sourozenci ve věku sedm až patnáct let se utopili v řece Wartě. Strhl je silný proud.

Foto: Profimedia.cz

Řeka Warta

Článek

Šestatřicetiletá matka vzala k řece pět svých dětí. Čtyři se šly koupat, nejmladší pátá pětiletá holčička zůstala na břehu s matkou. „Její sedmiletá a jedenáctiletá sestra i bratři ve věku 14 a 15 let skočili kolem 15. hodiny do vody, ale okamžitě je pod hladinu strhl příliš silný a rychlý proud,“ uvedla ve středu televize TVN24 a dodala: „Desítky přivolaných záchranářů už nedokázaly žádnému ze čtveřice sourozenců pomoci.“

Podle svědků skočily děti do Warty v nebezpečném místě, kde je řeka hluboká. „Proud tam byl výjimečně rychlý a šanci na přežití by měli jen zkušení a zdatní plavci,“ uvedl pro TVN24 Jerzy Burski z varšavské záchranky. Podle něj oba rodiče utopených dětí jsou v šoku a hospitalizovali je na psychiatrii v Lodži.

Během letošního léta se při koupání utopilo už 331 lidí, uvedla ve středu polská policie. Většinou zahynuli v řekách, jezerech a zátokách, kde není žádný plavčík nebo hlídač. Mnozí byli opilí. [celá zpráva]

S největší pravděpodobností bude letos překonán loňský smutný rekord, když se v létě v zemi utopilo 396 osob.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám