Hlavní obsah

Čtyři mrtví po střelbě v Ankaře. Policie na východě objevila auto se 150 kg trhaviny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ankara
Aktualizováno

Při dvou přestřelkách v centru Ankary dnes zemřeli čtyři lidé. Ani v jednom z incidentů však nebyli zapojeni kurdští ani islamističtí ozbrojenci. Na východě Turecka v převážně kurdské provincii Diyarbakir mezitím pyrotechnici zneškodnili auto se 150 kilogramy výbušnin.

Foto: Osman Orsal, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Jedna ze dvou přestřelek se v pátek odehrála ve čtvrti Dikmen, podle listu Hürriyet tam policista zastřelil policistku. Další střelba je podle policie běžným kriminálním činem - muž zastřelil svého bratra a snachu a poté spáchal sebevraždu.

O objevení auta s výbušninami ve městě Hani na východě Turecka informovala agentura Dogan. Pyrotechnici podle ní nálož v zaparkovaném voze zneškodnili a policie nyní zkoumá záznamy z bezpečnostních kamer.

V celé zemi panují kvůli nedělnímu atentátu, k němuž se přihlásila skupina Sokoli osvobození Kurdistánu (TAK), přísná bezpečnostní opatření. [celá zpráva]

Německo ve čtvrtek kvůli konkrétní hrozbě uzavřelo své zastupitelské úřady v Ankaře i Istanbulu a jejich brány zůstaly zavřené také v pátek.

Ambasáda Spojených států v noci na dnešek vydala prohlášení, v němž americké občany v Turecku nabádá, aby více dbali na svou bezpečnost a vyhýbali se hromadným akcím či frekventovaným dopravním uzlům, kde je prý pravděpodobnost případného útoku nejvyšší.

Reklama

Související články

Turecko obvinilo z atentátu kurdský pár

Kurdskou dvojici, muže a ženu, obvinilo podle Hlasu Ameriky v pondělí Turecko, že jsou odpovědní za nedělní sebevražedný atentát v Ankaře. Zemřelo při něm 37...

Výběr článků

Načítám