Hlavní obsah

Člen britské vlády provokativně ležel na poslanecké lavici. Lidé si z něj utahují

Právo, rm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Jacob Rees-Mogg, který za britskou vládu organizuje agendu v dolní komoře parlamentu, se stal terčem kritiky a komických fotomontáží poté, co část úterní debaty v Dolní sněmovně strávil v téměř horizontální poloze. Navíc ležel v první lavici, kde sedává premiér, a kam je turistům při prohlídce parlamentu zvlášť přísně zapovězeno sedat si s tím, že jde o zvlášť čestné místo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ležící poslanec v britském parlamentuVideo: AP

 
Článek

Opoziční zákonodárci jeho chování označili za arogantní a za pohrdání parlamentem. „Musím říct, že lídr sněmovny (tzn. Rees-Mogg) je po celý večer svou řečí těla nesmírně pohrdavý vůči této sněmovně a vůči lidem,“ řekla poslankyně Zelených Caroline Lucasová.

„Je rozvalený přes tři místa, jako by pro něj dnes večer bylo velmi nudné to poslouchat,“ dodala. Její slova přerušily výkřiky: „Posaďte se, chlape!“ Rees-Mogg ale v neobvyklé poloze zůstal, potřásl hlavou a s úsměvem si začal upravovat brýle. „Buď zapomněl, jak se sedí, nebo je hulvát,“ řekla liberálka Sarah Wollastonová.

Web vzápětí zaplavila řada fotomontáží a vtípků. Stínová ministryně školství Angela Raynerová řekla, že už jen čekala na Rees-Moggovu chůvu s peřinou, polštářem a kakaem na dobrou noc.

Reklama

Výběr článků

Načítám