Hlavní obsah

Češka se při pózování v Alpách zřítila do hloubky 150 metrů

Aktualizováno

Mladá Češka zahynula v úterý při túře v rakouských Alpách. V okamžiku, kdy pózovala svému příteli na fotografii, uklouzla a zřítila se do hloubky 150 metrů.

Foto: Michael Švarc, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Třiadvacetiletá žena se vydala v úterý na túru do hor u obce St. Nikolai im Sölktal na severu spolkové země Štýrsko. S 28letým partnerem a dvěma psy vyrazila přes jezero Kaltenbachsee směrem k vrcholu Deneck.

Na cestě se žena chtěla podle rakouského tisku vyfotografovat. Při pózování ale uklouzla na strmé skále a zřítila se do hloubky asi 150 metrů. Těžkým zraněním na místě podlehla. Její tělo vyprostil až policejní vrtulník.

Ve středu museli záchranáři pomáhat v rakouských Alpách také 64letému Slovákovi, který se zřítil do ledovcové trhliny. Muž s devíti dalšími dobře vybavenými sportovci zdolal vrchol Dachsteinu.

Zranění při sestupu z Grossglockneru

Před dvěma týdny se zase při sestupu z nejvyšší rakouské hory Grossglockner zranil devětapadesátiletý Čech. Zřítil se do trhliny v ledovci, když sestupoval se synem.

V oblasti vrcholu Kampl dvojice obešla ferratu (zajištěnou cestu v nepřístupném, obvykle horském terénu) a vydala se stopou po strmém ledovci. Starší z mužů uklouzl a spadl asi 20 metrů hluboko přímo do trhliny, která se nacházela pod stopou.

Do trhliny v ledovci v Rakousku se zřítil český turista

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám