Hlavní obsah

Česká rodina je obviněna, že v Británii zotročovala krajany

Právo, sw

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Obžalobě z pracovního vykořisťování čelí před soudem v severoanglickém Bradfordu česká rodina. Kristián H. (45) s manželkou Růženou H. (49) a synem Kristiánem P. (20) údajně nutili tři své krajany pracovat v automyčkách, napsal server Keighley News.

Foto: Daniel Munoz, Reuters

Rodina měla nutit v Británii pracovat tři další muže. Ilustrační foto

Článek

Trojice, která v pondělí krátce předstoupila před soudce, ale vinu odmítá. Hlavní líčení se má odehrát počátkem července, do té doby mají obvinění zůstat ve vazbě. „Tmavovlasá H. při slyšení plakala, zatímco si její vysoký urostlý syn utíral oči a snažil se ji držet za ruku,“ popsal reportér atmosféru v soudní síni.

Trojice je obviněna z „vyžadování nucené práce po jiné osobě“. Dvě ze tří českých obětí, Milan T. a František S., údajně musely letos v únoru pracovat v bradfordské mycí lince.

Třetí Čech, Ivan F., byl prý donucen dělat uklízeče v domě obviněných. Jak si rodina měla na krajanech práci vynucovat, zpráva neuvádí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám