Hlavní obsah

Češka dostala v Británii osm měsíců za fingované svatby

Londýn

Na osm měsíců do vězení poslal v pátek britský soud Češku a Slovenku za účast na fingovaných svatbách, které umožňovaly pákistánským mužům ilegálně získat povolení k trvalému pobytu v Británii. Podle sobotních vydání britských listů Yorkshire Post a Express je tak stihl osud dalších devíti falešných nevěst ze střední a východní Evropy, včetně další české občanky.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Odsouzené ženy, 29letá Češka a 51letá Slovenka, byly součástí mezinárodního gangu 17 osob, které organizovaly podvodné svatby a které byly odsouzeny k úhrnnému trestu 27 let a osmi měsíců vězení. Páteční rozsudek vynesl soud v středoanglickém Sheffieldu.

České a slovenské "nevěsty" létaly z Británie do Pákistánu, kde měly za úplatu domluvené fingované svatební obřady. Jedna z Češek se už před rokem, kdy policie příslušníky skupiny pozatýkala, svěřila britskému deníku Daily Mail, že za čtyři měsíce absolvovala s falešnými dokumenty tři svatby. Další Češku chytili podle listu policisté po návratu z Pákistánu, když měla v kabelce 1000 liber.

Pákistánští muži si pomocí fingovaných svateb kupovali možnost trvalého pobytu, kterou získali jako manželé obyvatelek EU. Placené svatby zahrnovaly mimo jiné i "novomanželskou" fotografii, která měla usnadnit získání víza, stejně jako falešné dokumenty potvrzující, že žena bude svého manžela v Británii podporovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám