Hlavní obsah

Čecha chytili u Kanárských ostrovů s 1500 kilogramy heroinu na plachetnici

Aktualizováno

Čecha a další dva Španěly zadržela policie o víkendu během speciální operace zaměřené proti pašerákům drog u Kanárských ostrovů. Na plachetnici měli 1500 kilogramů heroinu, píše server La Provincia.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Policie se zaměřila na plavidlo jménem Pedro V ve chvíli, kdy se plavilo na volném moři asi 140 kilometrů jižně od ostrova  Gran Canaria. Na plachetnici byli tři lidé a zhruba 50 balíků drogy, píše server s odvoláním na policejní informace. Všechny tři osoby policisté zadrželi pro podezření z obchodování s drogami. Omamnou látku z plavidla následně vynosili v přístavu Arguineguín.

Úřady uvedly, že jde o jednu z největších drogových zásilek, kterou se v letošním roce podařilo na Kanárských ostrovech zabavit.

V květnu policie zadržela rybářskou loď asi 700 námořních mil od souostroví s dalšími 1500 kilogramy kokainu. V září se se potom podařilo u Azorských ostrovů zadržet španělské policii další plachetnici, kde bylo schovaných 800 kilogramů kokainu v hodnotě 25 milionů eur.

Tyto příklady zásahů jsou ale nic ve srovnání s loňskou akcí na pláži Medio Almud na ostrově Gran Canaria. Policie tehdy překvapila pašeráky při vykládce drog. Zadrženo bylo 2875 kilogramů kokainu a zatčeno 13 lidí.

Pašeráci drog námořní trasu vedoucí kolem Kanárských ostrovů využívají často. Jde o jednu z hlavních cest pro přepravu narkotik z Jižní Ameriky či z Afriky do Evropy.

Reklama

Výběr článků

Načítám