Hlavní obsah

Čech projížděl bavorským městem rychlostí 160 km/h, zabil se na mostě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Schwandorf

Roztříštěné sklo a trosky auta rozeseté po Adenauerově mostě v bavorském městě Schwandorf. Takový obraz se naskytl policistům a záchranářům, kteří dorazili v pondělí kolem 22:15 k nehodě českého osobního vozu. Havárii nepřežil 25letý řidič, jeho 33letý spolujezdec utrpěl velmi vážná zranění, napsal v úterý server onetz.de.

Foto: Facebook Feuerwehr Schandorf

Při nehodě na východě Bavorska zemřel Čech, další je zraněný.

Článek

Vůz se při předjíždění dostal do smyku, narazil do zábradlí mostu a následně se několikrát převrátil. Nehodu má podle policie na svědomí příliš vysoká rychlost. Velitel zasahujících hasičů uvedl, že se tachometr havarovaného automobilu zastavil na 160 kilometrech za hodinu, přitom pro průjezd městem je povolená rychlost 50 km/h.

Oba Češi utrpěli vážná zranění. Řidič byl vrtulníkem transportován do univerzitní nemocnice v Řezně, kde v noci podstoupil operaci, uvedl Thomas Diegel, jeden ze zasahujících záchranářů. V úterý brzy ráno však svým zraněním podlehl. S těžkými zraněními skončil v nemocnici v Řezně také spolujezdec.

Zvědavci si těžce zraněné zblízka natáčeli

Automobil zůstal naprosto zdemolovaný, silně poškozeno bylo při nehodě také zábradlí na mostě. „Za 15 let aktivní služby u záchranářů jsem viděl jen dvě nebo tři takhle hororové nehody. Když motor vylétne po nehodě z auta, musí se počítat s katastrofálními následky,“ dodal Diegel.

V příspěvku na Facebooku zasahující hasiči kritizovali zvědavce, kteří se u nehody shromáždili a těžce zraněné muže si zblízka natáčeli na své mobilní telefony. Jejich chování označili hasiči za „velmi smutné a odpudivé”. „Svědčí to o absolutní tuposti a mělo by se to konečně začít tvrdě trestat,” napsali.

Reklama

Výběr článků

Načítám