Hlavní obsah

Čech podezřelý z vraždy Britky ve Finsku spolupracuje s policií

Helsinky

Český občan, který čelí podezření z vraždy své britské přítelkyně na severu Finska, spolupracuje s policií. Podle skotské televize STV to ve středu uvedli místní vyšetřovatelé.

Foto: Profimedia.cz

Zavražděná Rebecca Johnsonová

Článek

Šestadvacetiletá žena ze Skotska byla nalezena v sobotu ráno mrtvá ve finské obci Kuttanen za polárním kruhem, kde pracovala jako sezónní turistická průvodkyně pro cestovní kancelář Santa Safari. Žena měla na těle bodná poranění. Některá britská média uvedla, že činu předcházela hádka mezi partnery.

Finská policie následně vzala do vazby jejího šestatřicetiletého českého přítele, který údajně uprchl z místa činu na saních tažených psím spřežením. Po rozsáhlém pátrání byl nalezen v místní divočině – ležel podchlazený ve sněhu v mrazu kolem minus 30 stupňů Celsia.

Má být obviněn

Finská policie podle STV uvedla, že Čech je v případu veden jako podezřelý, ale ještě nebyl oficiálně obviněn. Podle některých britských médií by měl ve středu stanout ve Finsku před soudem a vyslechnout si oficiální obvinění.

„Zůstává ve vazbě u laponského okresního soudu. Nadále je vyslýchán policejními vyšetřovateli. Policie současně shromažďuje další důkazy,“ píše se v tiskovém prohlášení laponského policejního oddělení.

„Podezřelý spolupracuje, ale zatím nebyl schopen objasnit motiv činu, z něhož je podezřelý,” dodává se v prohlášení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám