Hlavní obsah

Johnsonovu partnerku nešetřili, vydobyla si ale právo být první dámou Downing Street

Carrie Symondsová, přítelkyně britského premiéra Borise Johnsona, si vydobyla možnost být označována za první dámu Downing Street. Poté, co delší dobu zůstávala raději v pozadí, možná i kvůli tomu, že britský premiér není stále ještě formálně rozveden, je to určitě výhra.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Carrie Symondsová a jejich pes DilynVideo: AP

 
Článek

Od července 2019, kdy se Boris Johnson stal oficiálně britským premiérem, se začala média mnohem výrazněji zajímat o ženu, která stála po jeho boku a která se s ním nastěhovala do Downing Street.

Jednatřicetiletou blondýnku, která se objevovala po boku politika, málokdo šetřil. I vzhledem k tomu, že britský premiér sice od roku 2018 nežije se svou druhou ženou Marinou Wheelerovou, ale podle mnohých zdrojů ještě není oficiálně rozveden, což Symondsové rozhodně nehrálo do karet.

Média rovněž často přetřásala domácí „hádku”, kvůli které v červnu před Johnsonovým zvolením u něj doma zasahovala policie.

U Borise Johnsona byla kvůli hlasité hádce s partnerkou policie

Evropa

Jak se ale ukázalo, od zvolení Johnsona premiérem si Symondsová dokázala získat sympatie - mnozí ji popisují jako nenápadnou, ale vstřícnou, usměvavou a obyčejnou ženou bez manýrů.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Carrie Symondsová se psem Dilynem

A i když není politicky nejzkušenější, dokázala zatím zaujmout převážně v dobrém slova smyslu. A podle toho, jak se v její blízkosti Johnson chová, je podle mnohých poměrně jasné, že si tato mladá žena udělala v politice poměrně jasný přehled, cituje Daily Mail. A není jen okrasou po boku premiéra, sama se angažuje v řadě významných institucí.

Tím vším si dokázala získat nejen respekt mnohých Britů, ale také právo označovat se za první dámu Downing Street.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám