Hlavní obsah

Bývalý slovenský policejní prezident se pokusil ve vazbě o sebevraždu

Právo, ivi (Bratislava)

Bývalý slovenský policejní prezident Milan Lučanský (51) se ve vazbě měl pokusit o sebevraždu, uvedl to web refresher.sk.

Foto: Profimedia.cz

Slovenský policejní exprezident Milan Lučanský

Článek

Podle těchto informací se chtěl Lučanský ve vazbě oběsit a momentálně je hospitalizovaný v nemocnici ve městě Ružomberok, kam ho ve čtvrtek převezli z věznice v Prešově.

„Sbor vězeňské a justiční stráže zasáhl poté, co zjistil, že se bývalý policejní prezident pokusil oběsit,” uvedl server. Web se odvolává na tři nezávislé zdroje z prostředí nemocnice, vysoké politiky a Národní kriminální agentury (NAKA).

Bývalý slovenský policejní prezident jde do vazby, na úplatcích měl vzít 13,5 milionu

Evropa

Oficiální zdroje zatím zmíněné informace nepotvrdily. Podle mluvčí ružomberské nemocnice Petry Diškové informace o zdravotním stavu pacientů neposkytují.

Policejní exprezident čelí obvinění z korupce. Podle medializovaných informací si měl na úplatcích přilepšit o 510 tisíc eur (13,5 milionu korun). Soud vzal Lučanského do vazby, protože se obával ovlivňování svědků a pokračování trestní činnosti. Policejní exprezident všechna obvinění popírá.

Lučanský přijel 3. prosince z Chorvatska, dostavil se k výslechu a okamžitě byl zadržen NAKA. „Lučanský je obviněn z přijímání úplatku ve velkém rozsahu a hrozí mu deset až patnáct let vězení,” uvedl Denník N.

Nový generální prokurátor Maroš Žilinka uložil krajskému prokurátorovi v Prešově, aby důsledně prověřil a bezodkladně prozkoumal okolnosti související s poškozením zdraví bývalého policejního prezidenta. Informovala o tom mluvčí generální prokuratury Jana Tökölyová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám