Hlavní obsah

Bývalý hokejista Rusnák měl nadávat dvěma Maďarkám

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Bývalý kapitán čs. hokejových mistrů světa z roku 1985 Dárius Rusnák měl v jednom bratislavském podniku nadávat dvěma maďarsky mluvícím ženám a vyhánět je z něj. Informoval o tom server Ujszo.sk. Rusnák v současnosti pracuje v kanceláři slovenského prezidenta ve funkci šéfa odboru pro styk s veřejností. Policie vyšetřuje případ jako výtržnictví.

Foto: hockeyslovakia.sk

Dárius Rusnák

Článek

V bratislavském podniku Prezidentka nedaleko Prezidentského paláce sledoval Rusnák hokej společně s přítelem. Dvě ženy u vedlejšího stolu mluvily maďarsky. „Seděly jsme se sestrou na kávě a mluvily jsme maďarsky,“ líčila situaci 31letá žena.

Muž od vedlejšího stolu jim podle jejích slov začal nadávat a řekl, že když nezačnou mluvit slovensky, měly by vypadnout z podniku. „Vyje..ne Maďarky, mluvte slovensky. Maďarština mě irituje,“ měl křičet starší muž.

Bývalý hokejista tvrdí, že tak nereagoval on, ale jeho přítel, který s ním seděl u stolu. „Když se někdo dívá na hokej, prožívá emoce a jeden z mých přátel zareagoval velmi nevhodně,“ vysvětloval Rusnák.

„I když se incident odehrál mimo pracovní dobu, takové jednání považujeme za nepřijatelné,“ sdělil deníku Sme Marek Trubač, mluvčí prezidenta Ivana Gašparoviče. Pokud se prokáže jeho vina, kancelář prezidenta vyvodí vůči Rusnákovi důsledky.

Rusnák uvedl, že z funkce dobrovolně neodstoupí. V polovině června však nastupuje do úřadu hlavy státu Andrej Kiska a je otázka, zda si Rusnáka po tomto incidentu v kanceláři ponechá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám