Hlavní obsah

Bývalý agent KGB Leběděv koupil britský deník Evening Standard

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Ruský miliardář a někdejší pracovník sovětské a ruské tajné služby Alexandr Leběděv uspěl s pokusem získat většinový podíl na vlastnictví londýnského deník Evening Standard. Potvrdila to vydavatelská společnost.

Foto: Profimedia.cz

Alexandr Lebeděv

Článek

Společnost The Daily Mail & General Trust (DMGT) oznámila, že Leběděv získal podíl „za nepatrnou částku“. Britská média před časem informovala, že jde o symbolickou jednu libru.

Lebeděv se o koupi ucházel už loni, informovala stanice BBC. Zprávy o druhé nabídce se znovu objevily po novém roce a do médií prosákly z Lebeděvova okruhu. Miliardář má získat zhruba 76 procent deníku. DMGT oznámila, že Evening Standar přejde do rukou Evening Press, společnosti založené Lebeděvem a jeho synem Jevgenijem.

Lebeděv v Londýně v minulosti působil zaštítěný funkcí atašé pro ekonomiku. Evening Standard byl prý jeho oblíbeným deníkem.

Miliardář už vlastní spolu s někdejším sovětským prezidentem Michailem Gorbačovem ruský deník Novaja Gazeta a drží také třetinu ruských aerolinek Aeroflot. Jeho jmění se odhaduje na v přepočtu zhruba 60 miliard korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám