Hlavní obsah

Bývalé vedení slovenské policie po roce propustili z vazby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Slovenské soudy v uplynulých dnech rozhodly o propuštění členů bývalého vedení policie z vazby. Ve čtvrtek se tak dostal na svobodu bývalý policejní prezident Tibor Gašpar a další někdejší policejní funkcionáři.

Foto: Profimedia.cz

Bývalý šéf slovenské policie po propuštění z vazby.

Článek

Kromě Gašpara propustili z vazby také bývalého šéfa Národní kriminální agentury NAKA Petra Hrašku, exředitele korupční jednotky Róberta Krajmera a bývalé policejní funkcionáře Mariána Zetochu a Milana Mihálika.

„Naše lidi nechte”. Slovenskou policii ovládala skupina blízká Směru, říkají obvinění

Evropa

Všichni jsou dál obviněni ze založení zločinecké skupiny, ze zneužití pravomocí veřejného činitele a z přijímání úplatků. Podle vyšetřovatelů měla skupina před parlamentními volbami v roce 2016 také lustrovat politické oponenty strany Směr-sociální demokracie. Obviněným hrozí až deset let vězení.

Bývalý šéf slovenské policie, který radil Hamáčkovi, jde do vazby

Zahraniční

Další obvinění, včetně bývalého šéfa daňových kriminalistů Ľudovíta Makóa a bývalého šéfa finanční jednotky NAKA Bernarda Slobodníka, s policií spolupracují a stali se klíčovými svědky případu. „Z výpovědí těchto osob vyplývá důvodné podezření ohledně činnost této skupiny i její struktura, která měla atributy zločinecké skupiny,“ konstatovala prokuratura.

Reklama

Výběr článků

Načítám