Hlavní obsah

Bývalá česká prostitutka dostala za únosy a bití žen v Německu 7,5 roku

Hof

Na sedm a půl roku poslal soud v německém Hofu do vězení 26letou Češku za únosy, bití a ponižování prostitutek z Aše a Chebu. Oznámila to ve čtvrtek agentura DPA s odvoláním na soudní zdroje. její německý milenec bude za mřížemi o rok kratší dobu.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Šestadvacetiletá Češka byla uznána vinnou z vyděračských únosů, obzvlášť těžké loupeže a způsobení nebezpečného zranění. Hrozilo jí 9,5 roku.

Její o čtyři roky starší německý milenec, pravicový radikál, který při dřívější nehodě utrpěl vážné poškození mozku, se podle soudu vydával za zájemce o sexuální služby českých prostitutek v Aši a okolí.

Letos v březnu vylákal postupně tři romské prostitutky do odlehlých částí lesa, kde je s partnerkou přemohli, zavázali jim oči a odvezli přes hranici do Bavorska. V mužově domě se pak musely svléknout do naha, pár jim ostříhal vlasy a sebral všechny věci a oblečení. Češka unesené zbila baseballovou pálkou nebo železnou tyčí a nutila je říkat, že jsou "černé svině". Po trýznění ale nakonec oba nechali vždy své oběti odejít.

Muž prohlásil, že smýšlí nacionálně

Pár žijící v bavorském Selbu, ležícím při hranicích s Českem, si k útokům vybíral výhradně romské ženy. Třicetiletý muž je podle státního zastupitelství pravicový radikál, který Romy opovrhuje, o čtyři roky mladší žena sama "nejstarší řemeslo" dříve provozovala a podle žalobce ji k útokům vedla nenávist k prostituci.

Policii přivedla na stopu německo-české dvojice právě poslední oběť, neboť si zapamatovala poznávací značku jejich auta. Při domovní prohlídce u obžalovaných objevili vyšetřovatelé několik střelných zbraní a munici, z jejichž nelegálního držení byli rovněž obviněni.

Během procesu oba házeli vinu na toho druhého. Muž odmítl, že by byl pravicový radikál, pouze prý smýšlí nacionálně. "Hákový kříž je pro mne to samé jako kříž v kostele," prohlásil podle místních médií.

Muž dostal nižší trest, protože podle z lékařského posudku trpí poruchou osobnosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám