Hlavní obsah

Budu cestovat a lenošit, předsevzala si Merkelová

Vladimír Plesník, Právo, Vladimír Plesník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá kancléřka Angela Merkelová (67) prohlásila, že je spokojená s načasováním odchodu z úřadu, v němž strávila 16 let. Po svém definitivním konci v politice si chce konečně dopřát to, co musela obětovat během působení v politice.

Foto: Kay Nietfeld, Reuters

Končící kancléřka Angela Merkelová

Článek

„Možná budu trochu cestovat, číst si nebo si prostě užívat volného času s vědomím, že v příštích dvaceti minutách nemůže dojít k žádnému rozrušení,“ řekla listu Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Dcera faráře, která vyrostla za železnou oponou v NDR, poznamenala, že roky ve funkci kancléřky ji sice naplnily, avšak zároveň byly velice náročné, protože musela neustále věnovat pozornost krizím, jejich předcházení nebo reakci na ně.

Kohla Merkelová asi netrumfne. O pár dní

Evropa

Měla na mysli zejména světovou finanční krizi, migrační krizi a pandemii koronaviru. „Nyní mohu s dobrým pocitem říct, že je správné, aby se vedení ujal někdo jiný,“ poznamenala Merkelová, která svůj odchod ze scény oznámila již v roce 2018.

Reklama

Výběr článků

Načítám