Hlavní obsah

Britští nacionalisté zapojili do kampaně československé piloty

Londýn

Britská krajně pravicová a nacionalistická strana Britain First osm dní před referendem o vystoupení Spojeného království z Evropské unie šlápla vedle. Jeden ze svých posledních apelů na voliče, aby hlasovali pro tzv. Brexit, doprovodila snímkem pilotů, kteří za války bránili království před Hitlerem. Problém je v tom, že na fotce nejsou britští piloti, nýbrž příslušníci 310. československé stíhací perutě RAF. Upozornil na to deník The Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Právě přistěhovalectví ze zemí jako je Česko nebo například Polsko je trnem v oku britských nacionalistů, kteří tvrdí, že lidé z Východu berou práci Britům, srážejí její cenu a přiživují se na ostrovním sociálním systému.

„Tito hrdinové bojovali za svobodnou Británii. Využijte svůj hlas! Volte opuštění EU,“ nabádá kampaň strany Britain First, která se šíří po sociálních sítích.

Českoslovenští piloti RAF.

Na poněkud nešťastně zvolený snímek upozornila nejprve organizace EDL, která monitoruje dezinformace šířené krajní pravicí, a posléze deník The Independent.

Kampaň před britským referendem o setrvání v Evropské unii v těchto dnech vrcholí a posledních průzkumů veřejného mínění poukazují na mírný, ale sílící, náskok příznivců Brexitu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám