Hlavní obsah

Britští mladíci si dělali legraci z Floydovy smrti. Policie je zatkla

Novinky, mso
Gateshead

Britská policie zatkla trojici mladíků z Gatesheadu, kteří podle ní v krátkém videu zesměšňovali policejní zákrok proti Afroameričanu Georgi Floydovi a jeho následné úmrtí. Jejich počínání místní policisté vyšetřují jako zločin z nenávisti, uvedl Daily Mail.

Foto: Christopher Harris, ČTK/AP

George Floyd

Článek

Adolescenti ke zveřejnění videa využili aplikaci Snapchat. Jeden z nich na videu klečí druhému na krku stejným způsobem jako policista Derek Chauvin klečel na Georgi Floydovi, který později zemřel na udušení.

Část amerických policistů podpořila demonstranty

Amerika

„Zatkli jsme dva muže ve věku 19 let a jednoho ve věku 18 let. Všichni byli propuštěni na kauci. Veřejnost bychom rádi uklidnili, že jejich čin důkladně vyšetřujeme jako zločin z nenávisti,“ uvedla policie v Gatesheadu.

Video se začalo rychle šířit na sociálních sítích. Trojice teenagerů si údajně musela uzamknout své účty, protože dostávala výhrůžky smrtí.

Server Daily Mail zjistil, že trojice chlapců chodí v Gatesheadu do katolické školy kardinála Humea. „Těžko je teď vnímat jinak než jako rasisty, ale oni jimi podle mě nejsou. Jen zkrátka nepobrali příliš rozumu,“ uvedla listu jedna z jejich spolužaček, která si nepřála být jmenována.

Hromotluk Floyd a policista, který ho zatýkal, byli v minulosti kolegové

Amerika

George Floyd zemřel v pondělí 25. května v americkém Minneapolisu poté, co mu několik minut klečel na krku bělošský policista Derek Chauvin. Bez viny nebyli ani další dva jeho kolegové, kteří na Floydovi klečeli také. Chauvin byl o pár dní později obviněn z vraždy třetího stupně. Po celých Spojených státech vyvolala Floydova smrt vlnu nevole, demonstranti vyrazili do ulic protestovat proti násilí na černoších.

Reklama

Výběr článků

Načítám