Hlavní obsah

Britský princ Andrew natočen v Epsteinově domě

Právo, rm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Buckinghamský palác v pondělí v prohlášení označil za odporné naznačování, že by princ Andrew mohl mít cokoli společného se sexuálním zneužíváním mladých dívek, z nějž byl obviněn americký finančník Jeffrey Epstein. Stalo se tak poté, co se objevilo několik let staré video, na němž je syn britské královny Alžběty II. v Epsteinově manhattanském domě.

Foto: Profimedia.cz

Princ Andrew

Článek

Epstein spáchal letos 10. srpna sebevraždu v newyorské věznici, kde čekal na soud.

Záběry podle médií pocházejí z 6. prosince 2010, tedy zhruba stejné doby, kdy byl vévoda z Yorku vyfotografován s Epsteinem v newyorském Central Parku. Je na nich nyní 59letý Andrew, jak s úsměvem mává ženě, která odchází z Epsteinovy luxusní rezidence na Upper East Side.

Podle nedělníku byly pořízeny ani ne hodinu poté, co Epstein opustil dům v doprovodu mladičké blondýnky. Epstein byl přitom už o dva roky dříve odsouzen za to, že nutil 14letou dívku k prostituci. Britská média již předtím označila vazby prince na Epsteina za „otřesné selhání úsudku“.

Buckinghamský palác v komuniké uvedl, že princ Andrew považuje poslední zprávy o údajných Epsteinových trestných činech za děsivé a že „odsuzuje jakékoli zneužívání lidských bytostí“.

„Naznačování, že by mohl tolerovat takové jednání, podílet se na něm nebo jej podporovat, je odporné,“ píše se dále v prohlášení.

Andrew byl terčem britských médií kvůli podezření, že měl pohlavní styk se 17letou Američankou Virginií Robertsovou Giuffreovou, už před několika lety. Žena tvrdila, že byla coby nezletilá ve službách miliardáře Epsteina v letech 1999 až 2002 přinucena třikrát k sexuálnímu styku s vévodou z Yorku.

Epsteinovi právníci o víkendu přiznali, že byl z věznění natolik zoufalý, že je v posledních týdnech života nutil, aby s ním trávili v návštěvní místnosti až 12 hodin denně.

Reklama

Výběr článků

Načítám