Hlavní obsah

Britský ministr obrany rezignoval kvůli nařčení ze sexuálního obtěžování

Londýn
Aktualizováno

Britský ministr obrany Michael Falllon ve středu rezignoval kvůli nařčení ze sexuálního obtěžování, kterého se měl dopustil před patnácti lety. Politik svůj čin už minulý týden přiznal a omluvil se. Informovala o tom stanice BBC.

Foto: Hannah Mckay, Reuters

Britský ministr obrany Michael Fallon.

Článek

„V uplynulých dnech se objevilo mnoho obvinění týkajících se poslanců, včetně těch vztahujících se k mému dřívějšímu chování. Mnoho z nich bylo nepravdivých, ale já uznávám, že jsem se nechoval v souladu s vysokými standardy, které vyžadují ozbrojené síly, jež jsem měl čest reprezentovat,“ napsal Fallon v rezignačním dopisu.

Fallon v roce 2002 při večeři položil ruku na koleno novinářce Julii Hartley-Brewerové, ta ho okřikla a odcházející ministr se podle svého mluvčího omluvil. Hartley-Brewerová už na rezignaci reagovala, na Twitteru napsala, že pochybuje, že by incident s rukou na koleni byl pravým důvodem složení funkce.

Premiérka Theresa Mayová rezignaci ministra obrany přijala a ocenila jeho přístup, který je podle ní hodný následování.

Série nařčení ze sexuálního obtěžování v posledních týdnech otřásá také filmovým Hollywoodem. Zatím posledním, na koho někdo z kolegů ukázal prstem, je Dustin Hoffman. [celá zpráva] Omluvit se před ním musel mimo jiné i další slavný herec Kevin Spacey. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám