Hlavní obsah

Britská konzervativní poslankyně jde dělat politiku do reality show

Britská konzervativní poslankyně Nadine Dorriesová se zúčastní televizní reality show odehrávající se v australské buše. Pětapadesátiletá zákonodárkyně, která podle zpráv odcestovala do Austrálie, se okamžitě stala terčem kritiky. Kvůli údajnému porušení discipliny byla v úterý Dorriesová předběžně vyloučena z poslaneckého klubu. Kolegové od ní po návratu očekávají vysvětlení.

Foto: http://blog.dorries.org/

Nadine Dorriesová

Článek

Kontroverzní poslankyně se hodlá zúčastnit show I'm A Celebrity... Get Me Out of Here (Jsem celebrita... Dostaňte mě odsud), v níž musí soutěžící jíst tarantule nebo klokaní varlata. Během více než třítýdenní absence tak nejspíš zmešká důležitá hlasování v Dolní sněmovně.

"Budeme s ní mít po jejím návratu naléhavou schůzku. Problém je, že během této doby nebude schopna plnit své funkce v parlamentu a ve volebním okrsku," řekl mluvčí konzervativních poslanců George Young.

Rozhodnutí kolegyně kritizovala například i britská ministryně vnitra Theresa Mayová, která je rovněž členkou Konzervativní strany premiéra Davida Camerona. "Popravdě řečeno, poslanci mají pracovat ve svých volebních okrscích a v Dolní sněmovně," řekla ministryně televizní stanici ITV.

Podle listu Daily Mail však chce Dorriesová účast v show využít k posílení vědomí o tématech, na nichž jí záleží. "Do show jdu, protože ji bude sledovat 16 miliónů lidí. Budu hovořit o určitých tématech a doufám, že se rozproudí živé debaty," řekla poslankyně.

Reklama

Výběr článků

Načítám