Hlavní obsah

Britka se zabila, přišla o podporu na bydlení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brimingham

Třiapadesátiletá nezaměstnaná Britka Stephanie Bottrillová ze Solihullu nedaleko Birminghamu spáchala sebevraždu, protože přišla o podporu na bydlení. Odstěhovaly se od ní obě děti a pro jednu osobu byl podle úřadů třípokojový byt příliš velký. V dopise na rozloučenou uvedla, že ji k sebevraždě dovedla tzv. daň z ložnice, napsal list Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Dům v Solihullu, kde žila zoufalá babička.

Článek

Podle nových zákonů by se musela přestěhovat do menšího domu, nebo by přišla o podporu na bydlení ve výši 80 liber. Úřady jí náhradou nabídly menší byt v bungalovu, jenže ten byl vzdálený šest mil od její rodiny a přátel.

Podle místní sociální služby Bottrillová, která se nikdy nevdala, by se v případě odebrání podpory na bydlení stěží dokázala uživit. Nájemné ve výši 320 liber za ní celé platila sociálka, jenomže v březnu se od ženy odstěhovala dcera. Den před svou smrtí se dívala k sousedům na zahradní párty a řekla, že nemá ani dost, aby pravidelně jedla. S díky přijala talíř s jídlem.

Bottrillová napsala 4. května několik dopisů na rozloučenou předtím, než skočila pod nákladní automobil na dálnici M6 a na místě nehody zemřela.

V dopisu 27letému synovi Stevenovi uvedla: „Neobviňujte se kvůli konci mého života. Jediní lidé, kteří jsou vinni, jsou ve vládě, nikdo další."

Syn listu sdělil, že jeho matka sice brala antidepresiva, nikdy ale neměla sebevražedné myšlenky: „Před daní z ložnice byla v pořádku. Tu si vysnili v Londýně lidé v kancelářích a velkých domech. Nemají žádnou představu, jaký to má dopad na lidi jako moje máma.“

Smrt Bottrillové vedla k obnovení jednání o tzv. dani z ložnice, jak nový zákon v Británii kriticky přezdívají opoziční labouristé.

Reklama

Výběr článků

Načítám