Hlavní obsah

Britka odešla na večírek a nechala dcerku šest dní samotnou doma. Dítě zemřelo hlady

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na devět let za mříže poslal soud v anglickém městě Lewes devatenáctiletou Verphy Kudiovou, která v prosinci 2019 nechala svoji 20měsíční dceru téměř šest dní bez dozoru. Mezitím, co Kudiová slavila své osmnácté narozeniny, její dítě v bytě zemřelo hlady.

Foto: Profimedia.cz

Kudiovou zachytily bezpečnostní kamery, když se vracela po šesti dnech domů.

Článek

Kudiová se před soudem přiznala k neúmyslnému zabití své dcery Asiah, kterou nechala v bytě celkem 5 dní 21 hodin a 58 minut bez dozoru. Během této doby odjela do Londýna a Coventry, kde bezstarostně slavila své osmnácté narozeniny.

„Vaše dcera byla bezmocná, zcela se spoléhala na vás jako na svou matku, že zajistíte její základní potřeby,” uvedla soudkyně Christine Laingová. „Je téměř nesnesitelné uvažovat o utrpení, které snášela v době, kdy jste jako bezstarostná teenagerka slavila narozeniny,” dodala soudkyně, která poslala Kudiovou na devět let za mříže.

Mladá Britka vyrazila 5. prosince roku 2019 z Brightonu do Londýna, kde slavila narozeniny se svým přítelem. O dva dny později se zúčastnila v britské metropoli koncertu, kde nechala dýdžeje vyhlásit zprávu o tom, že právě slaví narozeniny. O další dva dny později se přesunula na narozeninovou oslavu do Coventry, následující den se vrátila do Londýna a teprve 11. prosince domů, uvedl zpravodajský server BBC.

Chřipka a vyhladovění

Když Kudiová doma objevila tělo své dcery, zavolala na tísňovou linku a uvedla, že její dítě se neprobouzí. Krátce poté záchranáři zjistili, že dítě nedýchá, a brzy po převozu do nemocnice byla dívka prohlášena za mrtvou. Její matka byla podle posádky sanitky „roztěkaná a rozrušená”.

Nařkla exmanžela z týrání dcery. Teď před soudem stanula sama

Domácí

Z výsledků pitvy, která byla nařízena, vyplývá, že dítě zemřelo na následky chřipky a vyhladovění. Zaznamenány byly známky dehydratace a silná vyrážka z nevyměněných plenek.

Podle obžaloby navíc Kudiová výchovu své dcery zanedbávala i v minulosti, přesto Britka při prvním výslechu tvrdila, že byla po celou dobu u své dcery. Usvědčily ji však záběry z bezpečnostních kamer a zprávy z telefonu.

Reklama

Výběr článků

Načítám