Hlavní obsah

Británie se potýká s novou bouří, vyhlídky na další dny jsou stále horší

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vypadá to, že velmi nepříznivé počasí, které v posledních měsících trápí rozlehlou část Velké Británie, bude trvat i nadále. Úřady vydaly nová varování, že celkově již tak špatná situace se může ještě zhoršovat kvůli novým přívalovým dešťům a vichřici, které se očekávají v nadcházejících dnech.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Velkou Británii zasáhla další bouře, vítr dosahoval rychlosti 130 km/hVideo: Reuters

 
Článek

Očekávané nové divoké bouře a velmi silné přívalové deště ještě více zkomplikují už tak vážnou situaci v zemi. V sobotu dopoledne zasáhla pobřežní lokality nová větrná bouře, v jejímž důsledku pobřeží bičovaly i více než desetimetrové vlny.

Foto: Luke Macgregor, Reuters

Vlny bičují pobřeží v Dawlishi na jihozápadě země

Během pondělí by se sice podle meteorologů měla síla větru trochu zmírnit, a i srážky by mohly být slabší, ale od úterý je opět očekáván jejich nárůst.

Foto: Rebecca Naden, Reuters

Vlny v jižním Walesu

V mnoha pobřežních oblastech jsou již nyní hlášeny i ztráty na životech, škody na majetku i infrastrukturách stále narůstají. Podle vyjádření úřadů je v oblasti jižní a střední Anglie a Walesu vyhlášeno na 500 povodňových varování.

Provozovatelé vlaků byli nuceni kvůli poškození tratí na mnoha místech využít náhradní autobusovou dopravu, kvůli tomu byly i sníženy ceny jízdného.

Foto: Luke Macgregor, Reuters

„Další závažnější změny počasí čekáme převážně v noci ze středy na čtvrtek, kdy je opět očekávána vichřice a velmi hustý déšť. V mnoha pobřežních oblastech tak budou znovu hrozit záplavy. Podíváme-li se na celkové schéma do poloviny února, bohužel není očekávána žádná změna k lepšímu,” uvedla na Sky News moderátorka počasí Isobel Langová.

Reklama

Výběr článků

Načítám