Hlavní obsah

Bouře zasáhla Británii, přinesla záplavy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn
Aktualizováno

Prudká bouře provázená silnými dešti a vichřicí zasáhla ve středu jihozápad Anglie a jižní Wales. Řada míst čelí záplavám, problémy jsou v dopravě a mnoho domácností se ocitlo bez proudu, uvedla BBC. Bouře provázená větry o rychlosti 80 km/hod. se přesouvá na východ k Londýnu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Silný déšť a vichřice bičují Velkou BritániiVideo: Reuters

 
Článek

V Dawlishi v hrabství Devon se zřítila u moře část opěrné zdi pod železnicí a koleje zůstaly viset ve vzduchu. Podařilo se tam zachránit dvě osoby, které zůstaly uvězněny ve vagónu, když voda po zřícení vlnolamu odplavila nástupiště.

Vlny také poškodily několik nádraží. Přerušena byla veškerá vlaková doprava mezi Exeterem a Cornwallem. Na dalších tratích byla rychlost omezena na 65 km/hod.

Foto: Toby Melville, Reuters

Povodeň v Británii u Burrowbridge

Varování před život ohrožujícími záplavami bylo vydáno na devíti místech jižního pobřeží od Cornwallu po Dorset a ve dvou oblastech v Somersetu. V Cornwallu muselo být evakuováno na dvacet lidí, jejichž domy poškodily kameny, které přinesly vlny. Vítr také vyvrátil sto stromů. V Devonu vlny zničily přední části čtyř domů.

Výpadky proudu postihly 44 tisíc odběratelů, přičemž bez proudu dál zůstává na 7000 domácností.

Foto: Toby Melville, Reuters

Zaplavená oblast Somersetu u Burrowbridge

Reklama

Výběr článků

Načítám