Hlavní obsah

Boss slovenské mafie Černák se přiznal ke 14 vraždám

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Bývalý boss banskobystrické mafie Mikuláš Černák uzavřel s prokurátorem dohodu o vině a trestu a přiznal se ke 14 vraždám. Dohodu v úterý potvrdil okresní soud v Banské Bystrici s tím, že od uložení trestu soud upustil, protože Černák si již odpykává doživotní trest odnětí svobody s možností podmíněného propuštění.

Foto: Profimedia.cz

Mikuláš Černák

Článek

Černák se nyní přiznal k 16 skutkům, včetně 14 vražd, jednoho případu přípravy vraždy a jednoho případu pokusu o vraždu. Dříve byl odsouzen k doživotnímu trestu za šest vražd.

Dohodu s prokurátorem uzavřela také někdejší Černákova pravá ruka Miloš Kaštan, který přiznal podíl viny na šesti skutcích formou spolupachatelství a odpyká si trest 20 let a jeden měsíc. V přiznání figuruje především účast na mafiánských vraždách z 90. let minulého století.

Hlavu jsem neuřízl já. Boss slovenské mafie žádá po premiérovi omluvu

Evropa

Oba muži vypovídali u soudu formou telemostu a na dotaz soudkyně, zda se přiznávají k popsaným skutkům, odpověděli shodně ano. Souhlasili také s výší trestu a s tím, že se vůči němu již nemohou odvolat. „Za skutky, které jsem spáchal, se stydím a poškozeným jsem se omluvil,“ řekl Černák. „Minulosti moc lituji a omlouvám se prostřednictvím soudu veřejnosti a poškozeným,“ přidal se také Kaštan.

Reklama

Výběr článků

Načítám