Hlavní obsah

Bití, kopance, nadávky. Čtyři azylanti napadali v Ambergu náhodně vybrané lidi

Amberk

Šokující případ řeší od soboty policie v bavorském Ambergu. Čtyři žadatelé o azyl ve věku 17 až 19 let zmlátili a zranili celkem 12 lidí. Své oběti si vybírali náhodně a stali se jimi jak děti, tak dospělí, muži i ženy, napsal server týdeníku Focus.

Foto: Fabrizio Bensch, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Své brutální tažení zahájili útočníci v sobotu kolem 18.30 u nádraží. První obětí se stal 13letý chlapec, jak napsal server deníku Bild. Chlapce zmlátili a zaměřili se především na jeho břicho. O chvíli později napadli 29letého muže. U něj se zaměřili na hlavu a obličej. Jednou z dalších obětí se stala 17letá dívka, které nadávali do šlapek.

Policie deníku Mittelbayerische Zeitung sdělila, že se měly odehrát děsivé scény. Oběti popisovaly, že je mladíci povalili na zem, mlátili je hlava nehlava a  kopali do nich. Pokud jim chtěli uniknout, neměli šanci. U nádraží napadli šest lidí. „Tři mé přátele zmlátili, mě jen povalili a pokopali,“ popsala jedna oběť Bildu svou zkušenost s „mlátičkami“. Očití svědci popisují, že mladíci napadli muže i na schodech na nádraží. Policisté popsali řádění útočníků jako „brutální a bezdůvodný akt“.

Poté se mladíci přesunuli do centra města, kde napadli další lidi. V neděli večer se počet zraněných vyšplhal na 12 osob, uvedla policie. Například 17letý chlapec musel být hospitalizovaný kvůli zranění na hlavě. Útočníci byli podle policie opilí a při zatýkání kladli odpor.

Bavorský rozhlas uvedl, že žádný ze čtveřice žadatelů o azyl nežije v Ambergu. Jeden je z Auerbachu, další z Řezna a další dva nemají žádné trvalé bydliště. Proč přijeli do Ambergu, policie vyšetřuje.

Starosta Ambergu Michael Cerny je případem šokovaný. „Takové násilí v Ambergu nechceme,“ napsal na Facebook.

Reklama

Výběr článků

Načítám